Poslednjeg vikenda u mesecu julu u Kraljevu je održan festival „Zlatne harmonike Kraljeva“. U organizaciji Kulturnog centra Ribnica festival je osmišljen tako da okupi mlade harmonikaše. Nagradu koja nosi ime Novica Negovanović poneo je mladi harmonikaš Jovan Pajović iz Slatine kod Čačka koji će od AS Studiotona dobiti aranžman, snimanje, produkciju i digitalno izdanje jedne numere.

U okviru festivala u subotu 30. jula od 21h priređen je koncert „Tozovcu u čast“. Na koncertu su njegove pesme izvodili Miroslav Ilić, Lepa Lukić, Slavko Banjac, Snežana Kopunović, Aleksandar Tirnanić, Jovan Mihaljica i Nikola Peković sa Muzičkom porodicom.

Zlatna harmonika Kraljeva

Učesnike je pratio Orkestar Miše Mijatovića i  Narodni orkestar RTS-a na čelu sa Vladom Panovićem.  Aleksandar Sofronijević se sa svojim orkestrom uključio uživo u program.

Podsećamo da je Predrag Živković Tozovac seriju svojih poslednjih koncerata 2012. održao uz podršku Orkestra Aleksandra Sofronijevića i da je to bila kruna njihove dugogodišnje saradnje.