Muzička produkcija i tonski studio

Budući da je tehnologija toliko uznapredovala u muzičkoj industriji, AS STUDIOTON napravio je idealan balans između starije analogne i novije digitalne tehnologije, služeći se najnovijim produktima ovog veka kojim upravlja tim profesionalaca iskusnih na oba polja. Srž studijskog rada predstavlja proces usnimavanja i emitovanja zvuka čiju smo stabilnost osigurali Apple sistemom koji je podržan Apollo Unison audio procesingom. Međutim, kako bi omogućili da svi kvaliteti naših klijenata budu verodostojno zabeleženi, naša produkcija je prema ugledu na najviše svetske standarde umetnicima ponudila čitavu paletu mikrofona od kojih pre svega izdvajamo Telefunken 251E, Sony C-800G, kao i ponudu svih proizvoda čuvene kompanije DPA. Kako bismo obezbedili potpuni kvalitet usluge, neophodna je detaljna provera celokupnog rada za koju su zaduženi najkvalitetniji setovi zvučnika. Vodeći među njima su svakako ATC SCM150ASL Pro, BAREFOOT MM26 i GENELEC 8351B koji predstavljaju sastavni deo AS STUDIOTON-a.

Studijski prostor

Studijski prostor raspolaže sa dve režije i dve odvojene prostorije za usnimavanje koje se mogu koristiti i istovremeno prema potrebi više klijenata, što našem timu daje punu operativnost u svakom trenutku. Velika gluva soba pruža mogućnosti snimanja raznovrsnog broja muzičara – od solista, preko dua, tria, kvarteta, do ansambla od 16 članova, dok se pogodnost male gluve sobe ogleda u mogućnosti preciznog i izolovanog snimanja pojedinaca. Pored četiri radne prostorije, studio poseduje i sobu za relaksaciju ugodnog ambijenta – prijemni salon.

Akustika i dizajn prostora

Akustički tretman prostora realizovan je kao projekat prof. dr Miomira Mijića (Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu) s ciljem pružanja širokog spektra mogućnosti za snimanje, ujedno nudeći izuzetno prijatan zvučni i radni ambijent. Naša vizija bila je usmerena prvenstveno ka stvaranju jedinstvenog okruženja naovim prostorima za umetnike koji dele našu ljubav prema muzici. Snimanje sjajne muzike prepoznatljivog i kvalitetnog zvuka podrazumeva savladavanje zahteva moderne tehnologije sa toplom i ugodnom atmosferom i okruženjem koji podstiču ljude da se opuste, povežu sa drugim umetnicima i budu kreativni, ujedno maksimalno posvećeni svojoj profesiji. Zahvaljujući impozantnom projektu firme Bekament i saradnji sa Vanquish Design koji u grubim crtama podrazumeva toplinu pažljivo odabranih prirodnih materijala, kao i prostranost i funkcionalnost prostorija predviđenim za manji i veći broj klijenata, oslanjajući se na kombinaciju kompletnog plana osvetljenja i dnevne svetlosti, uspeli smo da izgradimo izuzetno prijatan kompleks magičnog prostora. Time smo postigli još jedan od naših ciljeva, a to je zamena klaustrofobične atmosfere uobičajenog studijskog života za slobodu koja je jednako neophodna producentima, inženjerima i muzičarima. Međutim, prava mera dobrog studija ne ogleda se samo u izuzetnoj studijskoj opremi i kvalitetnom prostoru već i u stručnosti njegovog osoblja.

Naša produkcijska kuća s ponosom može reći da je u našem timu okupila eminentne, visoko specijalizovane i često nagrađivane ljude iza kojih stoje decenije iskustva na polju produkcije, izvođaštva, kompozicije i aranžiranja.

Šta mi radimo?

Pored kompletne muzičke produkcije koja podrazumeva snimanje i obradu zvuka (mix i mastering) vokalnog i/ili instrumentalnog sadržaja, naš umetnički tim tekstopisaca, aranžera, kompozitora, izvođača i producenata nudi izradu pesama različitih žanrovskih orjentacija, kao i realizaciju primenjene muzike za filmove, serije, reklame i pozorišne predstave.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Kontakt

Nalazimo se na atraktivnoj lokaciji u srcu Beograda sa obezbeđenim parkingom za sve klijente.

Tel: +381 66 111 066
Adresa: Viline vode bb, 11000 Beograd
Email: office@studioton.com