Prvi put u Trebinju.

Ljubitelji narodne muzike imaće pravi razlog da posete Trebinje 20. i 21. avgusta. Prvi put ove godine biće organizovan Festival narodne muzike Skale. Orkestar Aleksandra Sofronijevića nastupiće u dve festivalske večeri. Tada će se publici predstaviti pevači iz popularnih emisija Nikad nije kasno i Zvezde Granda.

To su još uvek neafirmisani pevači sa velikim muzičkim potencijalom koje je publika zavolela i bodrila iz emisije u emisiju.  Ovo je prilika da oni direktno komuniciraju sa širokim auditorijumom izvodeći popularne pesme naše narodne muzike.

Imajući u vidu da Orkestar Aleksandra Sofronijevića ima puno iskustva u ovim emisijama, nema sumnje da će biti velika podrška svojim kolegama koji do sada nisu stekli veliko iskustvo na koncertnom podijumu. Festival je revijalnog karaktera tako da će svi pevači moći da pokažu najbolje od sebe bez opterećenja kakav će plasman postignuti. Koncerte će ispratiti televizijski prenos, a svake večeri nastupiće po 20 pevača.

Publici je dobro poznat entuzijazam i trud da što bolje iznesu svaku pesmu, pa i ovog puta uz podršku 14 članova orkestra Aleksandra Sofronijevića, očekuje se festival za pamćenje. Pod sloganom „Najlepši grad, najljepša pjesma“ verujemo da će ovaj festival poslužiti kao primer da ubuduće bude više ovakvih dešavanja.